Saturday, January 28, 2012

Food, Food, and Food.

Since I got organic Japanese radish, I made this radish leaves and radish skin furikake (left on rice). Center is the Japanese satsuma sweet potato (center), and Korean chige (right). Since it's been snowing in Seattle, I wanted to have some warm-up-body food to enjoy the night.

無農薬の大根が手に入ったので、葉っぱと皮を塩で軽くもみ、セサミオイルをちょっとかけて、ふりかけを作ってみた。軽く炒って唐辛子を振っても美味しいです(左)。さつまを、すごーく簡単にお料理するレシピを発見。適当な大きさに気って、レンジでチンした後、少量のバターで炒めながら、蜂蜜を少々かけてゴマをまぶすだけ(真ん中)。右は、近所の韓国レストランで食べたチゲが美味しかったので、適当に、作ってみました。ポーク、お豆腐、体が温まる野菜を沢山入れて、ちょっとピリ辛のチゲ鍋、最高でした。
 

This is seared mackerel with radish, salad, and brown and white rice mix. It's limitted to find variety of inexpensive fishes in the U.S. We are trying to eat fish at least twice a week.  

日本みたいに、お魚が手ごろな値段で見つからないけれど、週に2,3回はお魚を食べるよう試みてます。今回は、サバ。

This is one of our favorite salad. My hostmother, Ginger, basically chopped everything (avocado, tomatos, cilantro, mango, onion) in her refrigerator, and this recipe was innovated. It's very yummy!

私達のお気に入りサラダの一つ。アボカド、トマト、シラントロ、マンゴ、オニオン、(辛いのが好きな人は、ハラペーニョを少々)をみじん切りにして、オリーブ油、塩、コショウ、少々混ぜるだけ。白身魚やサーモンに添えて食べるとGoodです。私のホストマザーが、冷蔵庫にあった残った野菜と果物を全部切って混ぜてみたら、美味しかったので、びっくり。それからこのレシピが生まれました。

1. I used leftover rice, seared with some red onion and spinach. Seared eggplants on top of #1. 3. Made some cream with macaroni, shrimps and spinach. 4. Poured #3 into #2. 5. Put some mozzarella cheese and butter into #4. 6. Bake it with 410F for 15 min.

1.残り物のライスを玉ねぎとほうれん草を入れて炒めて、適当に塩コショウ。ケチャップ入れてもOK 2.油で焼いたナスを#1の上に並べる 3.クリームソースを作る(えび、ほうれん草、マッシュルーム、マカロニなど入れる) 4.3番を注ぐ 5.モッツアレラチーズと、バターを少々載せてオーブン410Fで15分くらい焼いたら終わり。残り物の野菜を何を入れても結構美味しいです。

This recipe is from ABC's The Chew. One of the Iron Chef made this stuffed pizza. You casically make like the pizza like the following picture, and rolled it like the bread. Bake this with 375F for 40 to 45min. It was super easy and yummy!

ABCのChewという番組でアイロンシェフの一人のレシピをコピーです。下記のようにピザ生地をピザを作るようにトマトソース、ペペローニ、アルグラ、バジル、ドライトマト、マッシュルーム、モッツアレラチーズ、好みでフェタチーズやペッパーなどを入れてもOK。最後は、ピザ生地の端っこを持って、巻き寿司作る感じで巻いたら、その上から、オリーブ油、パルメザンチーズ、コショウを少しかけて、切り目を3箇所くらい入れて、375Fのオーブンで40分ほど焼くだけ。トロットロのチーズが最高に美味しい。サラダを添えて、ビールかワインと、すごくあいまーす。我が家の、Happy Friday Menuです。







2 comments:

Content Director - Strong Female Leaders said...

The sweet potato looks delicious. You are such a good cook.
www.thegirlieblog.com

howdytulip said...

Thank you! It's my grandma's recipe :)